1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
220
0
16.11.2020

Види теплих підлог

Системи теплих підлог сьогодні широко використовують в житлових, офісних і навіть громадських приміщеннях. Вони встановлюються під самого різного типу покриття для підлоги, причому монтуються приховано і не порушують дизайн інтер’єру. Головна перевага таких систем – можливість рівномірного розподілу тепла по кімнаті і простота в управлінні.

Зараз на ринку представлені різні види теплих підлог, вони відрізняються за принципом роботи і мають свої особливості. Деякі добре підходять для експлуатації тільки в якості додаткового обігріву, а інші ідеально виконують функцію основного. У цій статті ми з вами розглянемо всі види теплих підлог, а також специфіку їх роботи і характеристики.

Види електричних теплих підлог

Коли стоїть питання обігріву типової міської квартири, в першу чергу варто розглянути види теплих електричних підлог. Їх можна розділити на три основні групи за принципом пристрою:

  • Кабельні системи – це практичний і простий в устрої варіант. Він являє собою електричний кабель, який рівномірно розподілений в стягуванні підлоги. Якщо вас цікавить відповідна тепла підлога під плитку, то саме така система стане оптимальним рішенням.

Дані системи підходять для так званого «мокрого монтажу» в цементну стяжку або плитковий клей. Якщо ви плануєте установку такої підлоги в житлове приміщення, важливо подбати про наявність екрану для захисту від зайвої кількості електромагнітних випромінювань.

  • Тонкий нагрівальний мат – це відмінне рішення для тих, хто не хоче або не має можливості піднімати рівень підлоги. Ключова перевага мату – простота монтажу, який можна виконати за 20 хвилин. Тонкий нагрівальний кабель вже прокладений всередині кожної мати, для таких систем може бути «сухий» і «мокрий» монтаж. До речі, такі системи максимально енергоефективні та довговічні. Вони здатні швидко прогріватися і окупаються за короткий термін після покупки.
  • ІК тепла підлога в першу чергу розрахований для укладання сухим методом, що робить його ідеальним рішенням для паркету та ламінату. Більш того, такі системи можна сміливо використовувати і під килимовими покриттями різного типу. Відмінністю даної системи від аналогів є обігрів всіх предметів в кімнаті, а не тільки повітря. Принцип роботи таких систем будується на використанні такого ж типу випромінювань, як і в інфрачервоному сонячному спектрі. ІК підлогу не створює ніяких небезпечних для людини електромагнітних полів і дуже швидко встановлюється.

Плюси і мінуси

Системи обігріву даної групи легко встановлюються і також відрізняються невисокою собівартістю. Вони універсальні для приміщень різного типу, а також самого різного типу підлогових покриттів. Їм не потрібно складне обслуговування або специфічний догляд. Що стосується управління, то він буде інтуїтивно зрозумілим для кожного члена сім’ї.

Серед мінусів часто відзначають порівняно висока витрата електроенергії і можливе навантаження на електромережу. Однак важливо розуміти, що кожна система з цієї групи має різні показники енергоефективності.

Види водяних теплих підлог

Вивчаючи, які бувають види теплих підлог, не можна обійти стороною і водяні. Однак важливо розуміти, що їх установка має сенс тільки в разі, якщо в будинку є індивідуальна система опалення. Тільки тоді установка буде раціональної з точки зору комфорту, практичності і економії.

До систем центрального опалення багатоквартирних будинків таку техніку підключати самостійно заборонено через ризик затоплення сусідів. Але в приватних будинках використовуються найрізноманітніші види водяних теплих підлог:

  • За бетонної технології, коли нагрівальні елементи монтуються під монолітну стяжку. Дана технологія передбачає проведення «мокрих робіт», для яких потрібен певний час. Іноді повний комплекс виконання робіт займає близько 30 днів.
  • За настильною технологією, коли використовуються вже готові матеріали і нема потреби в довгостроковій роботі з бетоном. Однак дана технологія вимагає витрат на матеріали, які необхідно настилати в кілька шарів, щоб домогтися необхідного ефекту.

Плюси і мінуси

Елементи такого типу систем сумісні з більшістю видів підлогових покриттів. Готову систему можна підключити до котла і домогтися відчутної економії теплової енергії. Головна перевага водяних систем полягає в тому, що на їх роботу ніяк не впливають перебої в роботі електроенергії.

Що стосується мінусів, то дані системи підходять тільки для приватних будинків і регулювання нагріву при автономному опаленні буде обмежено. Якщо ви не зможете вчасно виявити пошкодження в трубопроводі, є ризик раптового затоплення і супутніх йому проблем.

Види теплих підлог під плитку

Розглядаючи види теплих підлог під плитку, ви повинні розуміти специфіку пристрою житлоплощі. Грає роль тип основного домашнього опалення та товщина бетонної стяжки (її наявність в цілому). Також важливо визначитися, в будинку дана система опалення буде основної або додаткової?

Під плитку можна сміливо використовувати:

Замовляючи собі систему для обігріву у нас, ви завжди можете розраховувати на отримання персональної консультації і допомоги з вибором оптимального за всіма параметрами варіанту. Наш фахівець з’ясує потрібні особливості і на їх основі запропонує відповідає вашим фінансовим очікуванням рішення.

Види теплих підлог під ламінат

Що стосується видів теплих підлог під ламінат, тут теж є простір для вибору. Найбільш вдалим варіантом є електрична система, але при її виборі важливо враховувати потужність пристроїв. Для вітальні або кухні буде достатньо 150 Вт, а для залу або балкона потрібно 220 ОТ. До речі, монтаж електричної підлоги під ламінат максимально простий.

Великий попит спостерігається і на ІК підлогу, коли стоїть питання вибору системи під ламіноване покриття. ІК плівки забезпечують делікатний обігрів і рівномірний розподіл тепла по площі покриття. Відзначити варто і довговічність такого виду систем обігріву, а також їх високу надійність.

Нерідко під ламінат використовують і водяні системи, однак для них потрібна спеціальна підготовка. Крім того, їх використання доцільно лише в приватних будинках. Проте у такого типу систем є і свої переваги, які ми вже розібрали окремо вище.

Висновки

Ми розібрали всі основні види теплих підлог, плюси і мінуси кожного з рішень. Виходячи з отриманої інформації можна зробити висновок, що для будь-якого типу підлогового покриття зараз можна підібрати вдалий варіант системи обігріву. Тепла підлога – це висока ефективність, безпека і комфорт. А якщо вам складно зробити вибір, звертайтеся до фахівців від нашої компанії. У нас є чудові рішення для різного типу покриттів, і ми будемо раді забезпечити зацікавленого покупця консультацією!

  1. Види електричних теплих підлог
  2. Види водяних теплих підлог
  3. Види теплих підлог під плитку
  4. Види теплих підлог під ламінат
  5. Висновки
calculated
callback
special price